Verspil minder water in de badkamer

Wist je dat we gemiddeld maar liefst 80 liter water per dag gebruiken in de badkamer? Dat komt neer op ongeveer 2860 liter water per jaar! Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je makkelijk wat water kunt besparen. In dit artikel lees je wat voor mogelijkheden er zijn.

Hoeveel water gebruik je in de badkamer?

In de badkamer gebruiken we vaak onnodig veel water. Door bewust te zijn van hoeveel water je gebruikt, kun je flink wat water besparen. Bij het tandenpoetsen, bijvoorbeeld, hoef je maar een klein beetje water in je mond te doen. Als je de kraan aanzet terwijl je je haar wast of in de douche staat, gebruik je ook onnodig veel water. Het is beter om de kraan eerst aan te zetten en dan pas in te stappen in de douche of met het wassen van je handen te beginnen. De meeste mensen nemen ook langer dan nodig in de douche en laten het water staan als ze zichzelf insmeren met zeep. Als iedereen wat bewuster was van het waterverbruik in de badkamer, zou er heel wat water bespaard worden!

Waarom is het belangrijk om minder water te gebruiken in de badkamer?

Het is belangrijk om minder water te gebruiken in de badkamer omdat het kan helpen besparen op de maandelijkse waterrekening. Bovendien, als iedereen wat minder water zou gebruiken, zou er meer dan voldoende water overblijven voor toekomstige generaties. Ten slotte, door minder water te gebruiken in de badkamer, help je ook het milieu door het verminderen van de hoeveelheid afvalwater dat moet worden behandeld.

Hoe kun je minder water gebruiken in de badkamer?

Er zijn een aantal manieren waarop je minder water kunt gebruiken in de badkamer. Zo kun je bijvoorbeeld een douche nemen in plaats van een bad, of je wastafel gebruiken voor je tandenborstel en tandpasta. Als je een bad neemt, vul dan het bad niet helemaal tot aan de rand met water. Ook kun je de kraan dichthouden als je je handen wast of afspoelt.

Wat zijn de gevolgen van het besparen van water in de badkamer?

Natuurlijk is het goed om water te besparen. Het scheelt geld én het is beter voor het milieu. Maar wat zijn de echte gevolgen van minder water in de badkamer?

Ten eerste, als je minder water gebruikt, bespaar je geld op je waterrekening. Dit kan per jaar honderden euros schelen, afhankelijk van hoeveel je wast. Bovendien bespaar je ook energie als je minder water gebruikt. Want hoe meer water er door de leidingen stroomt, hoe meer energie het kost om het warm te maken of af te voeren. Kortom: minder water = lagere rekeningen.

Daarnaast is het ook beter voor het milieu als we minder water verspillen in de badkamer. Als we overal wat meer aan denken, kunnen we samen een groot verschil maken in onze CO2-uitstoot. En dat is goed nieuws voor iedereen!