Wat leveren zonnepanelen jou op?

Zonnepanelen zijn hot. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun huis of bedrijf te voorzien van deze panelen, die stroom opwekken door middel van het licht van de zon. Maar wat levert het je eigenlijk op? In dit artikel lees je alles over de opbrengst van zonnepanelen!

Hoeveel zonnepanelen moet je kopen?

De hoeveelheid zonnepanelen die je nodig hebt, hangt af van een aantal factoren. Het belangrijkste is hoeveel elektriciteit je wilt opwekken. Een andere factor is de grootte van je dak. Ook de hellingsgraad van je dak is van belang, hoe hoger de lat, hoe meer panelen je nodig hebt.

Welke soorten zonnepanelen zijn er?

Zonnepanelen zijn er in allerlei soorten en maten. De meest voorkomende zijn polykristallijne en monokristallijne zonnepanelen. Dit zijn twee verschillende soorten silicium, waaruit de solar cellen bestaan die het licht omzetten in stroom. Daarnaast is er ook nog amorf silicium, wat een minder efficiënte manier is om stroom op te wekken uit zonlicht.

Hoeveel energie leveren zonnepanelen op?

Zonnepanelen kunnen een hoop energie leveren, afhankelijk van het aantal panelen dat je hebt. Een enkele zonnepaneel levert ongeveer 40 tot 80 wattpiek (Wp) op bij optimale inslag. Dit betekent dat je met één paneel ongeveer 0,04 tot 0,08 kilowattuur (kWh) per dag kunt opwekken. Als je 10 panelen hebt, is dit ongeveer 4 kWh per dag of 1.500 kWh per jaar. Dit is genoeg om een ​​gemiddeld huishouden van elektriciteit te voorzien.

Wat is het rendement van zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn een rendabele investering. Op de lange termijn levert het je geld op. In de eerste jaren bespaar je op je energiekosten. Het is belangrijk om te weten dat het rendement van zonnepanelen afhankelijk is van verschillende factoren, zoals de grootte van je dak en de ligging ervan.